Duiken Lanzarote

Duiken op Lanzarote, een ervaring die je niet mag missen

De wateren rond het eiland worden bestempeld als één van de beste duikbestemmOLYMPUS DIGITAL CAMERAingen in Europa. Lanzarote is dan ook een fantastische vakantiebestemming voor duikers waar ook nog van allerlei andere dingen te zien en doen zijn en dat alles op nog geen 5 uur vliegen van Nederland!

De onderwaterwereld rond het Canarische eiland biedt een grote variëteit koralen, vissen, andere zeewezens en scheepswrakken en het water van de Atlantische Oceaan is schoon en kristalhelder. Kortom genoeg te zien om een aantal onvergetelijke duiktochten te maken. Mocht je nog niet kunnen duiken, dan zijn er op het eiland een aantal goede duikscholen waar je tijdens je vakantie het duikbrevet kunt halen, zoals Dive College Lanzarote in Playa Blanca en Safari Diving in Puerto del Carmen.

Bekijk nu de beste Lanzarote vakantie aanbiedingen

Duikspots

Eigenlijk is Lanzarote één grote duikspot, maar de mooiste plekjes zijn bij Puerto del Carmen, Playa Blanca en Puerto Calero. Verder heb je nog het unieke zeeleven bij de Chinijo-archipel ten noorden van het eiland, maar daar heb je wel een vergunning nodig om te kunnen duiken. Hieronder omschrijven we een paar van de mooiste duikplekken rond Lanzarote.

Timanfaya Reef
Het Timanfaya Reef is een schitterend rif vol met vele soorten kleurige vissen, barracuda’s en engelhaaien. Het rif ligt op een diepte van tussen de 6 en 18 meter en dus uitermate geschikt voor een ontspannen duiktocht voor duikers met gemiddelde ervaring.

Kathedraal Timanfaya Reef
De ‘Kathedraal’ is een gigantische onderwatergrot die wel 15 meter hoog en breed is. Je kunt hem bereiken met een kantduik (lekker makkelijk dus) maar opgepast; de grot heeft zijn eigen bewakers; een stel grote zeebaarzen houdt je goed in de gaten! Max. 30 meter.

Flamingo Wall
DeFlamingo Wall is een steile wand waarlangs je kunt afdalen en onderweg komt je heel veel vissen tegen en je komt er ook oog in oog te zwemmen met engelhaaien en sierlijke roggen. Max. 20 meter.

De scheepswrakken
Om het eiland liggen een aantal scheepswrakken van vissersboten op verschillende diepten (tussen 18 en 40 meter).