Auto huren Lanzarote

Zelf het eiland over met je eigen huurauto

Als je graag wat meer van het eiland wilt zien, is het een goed idee om een auto te huren. Dat is op Lanzarote geen enkel probleem want het aanbod voor autohuur is erg groot.Als je vanuit Nederland al een auto reserveert, kun je deze meteen bij aankomst ophalen.

Goedkoop auto huren LanzaroteAutohuur Lanzarote

De prijzen van de verschillende aanbieders kunnen wel wat verschillen, dus loont het de moeite als je eerst wat prijzen met elkaar vergelijkt. Zo kun je de voordeligste optie uitkiezen. De prijs is natuurlijk ook afhankelijk van het soort auto. Je kunt zelf kiezen wat voor soort auto je huurt. Er zijn gewone personenauto’s te huur, maar ook bijvoorbeeld 4-wheel drives en cabrio’s. De benzineprijzen zijn ongeveer hetzelfde als in Nederland.

Bekijk nu de beste Lanzarote vakantie aanbiedingen

Waar kun je terecht?

Zoals we hierboven al vermeldden, zijn er overal op het eiland wel autoverhuurders te vinden. Bij al deze bedrijven is het overigens ook mogelijk om de auto op de luchthaven te huren en af te halen. Om een auto te kunnen huren heb je uiteraard je rijbewijs nodig en een geldige credit card.

Andere voertuigen

Als je beschikt over een geldig motorrijbewijs kun je op Lanzarote ook een motor huren. Het dragen van een helm is op Lanzarote, net als in Nederland, verplicht. Het huren van een scooter behoort ook tot de mogelijkheden.

TTaxi Lanzaroteaxi

Wil je liever niet zelf rijden dan kun je ook een taxi nemen. Taxi’s zijn op Lanzarote een stuk goedkoper dan in Nederland en brengen je comfortabel waar je heen wilt. Je kunt een taxi bellen, maar je kunt ook op straat een aanhouden. Als je van plan bent een langere rit te maken, is het verstandig om vooraf een prijsafspraak overeen te komen met de chauffeur.

Openbaar vervoer

Vanuit of via Arrecife kun je ook heel goed voor de bus kiezen. De bussen stoppen in elke grote plaats en zijn helemaal niet duur. Op de website van Arrecife Bus kun je de bustijden downloaden. Voor de zondagsmarkt in Teguise is er een speciale rit vanuit Puerto del Carmen en Costa Teguise.