Wandelen Lanzarote

Verken Lanzarote te voet en ontek de mooiste verborgen plekjes van het eiland

Lanzarote staat nou niet direcWandelroute Lanzarotet bekend als uitgesproken bestemming voor een wandelvakantie. Toch biedt het eiland voldoende mogelijkheden voor wandeltochten en is het aanbod van Lanzarote voor de meeste wandelaars een verassende ontdekking. Het landschap op het vulkanische eiland is namelijk zeer gevarieerd waardoor het geschikt is voor korte en langere tochten van verschillende niveaus en onderweg is er genoeg te zien en te beleven!

Vulkaaneiland

Het meest kenmerkende van Lanzarote is dat het een typisch vulkaaneiland is. Je ziet er de lavavelden met allerlei kleuren en vreemde vormen. Kraters, glooiende heuvelruggen met pittoreske dorpjes en op heel veel plaatsen een adembenemend mooi uitzicht. Wandelen is eigenlijk een prima manier om Lanzarote écht te verkennen, want veel mooie plekjes en verlaten stranden kun je alleen maar lopend bereiken.

Bekijk nu de beste Lanzarote vakantie aanbiedingen

Timanfaya Nationaal ParkWandelen Lanzarote

Het Nationaal Park Timanfaya is een vulkaangebied, het is zo’n 51 km² groot en heeft een omtrek van 30 km. Het park staat onder bescherming en is slechts gedeeltelijk toegankelijk voor het publiek. Je kunt er een excursie maken in de vorm van een busrit, maar er is ook een wandelroute (Ruta de Termesana) onder begeleiding van een gids.

Buiten het park kun je wel overal wandelen waar je wil. De kustlijn is uiteraard prachtig om te volgen, vooral het stuk tussen Arrecife en Puerto del Carmen, en er zijn ook enkele niet al te hoge kraters die je kunt beklimmen. Met name het Famara-massief is erg mooi en biedt een aantal goede wandelroutes in Haria en omgeving. We raden je wel aan om een wandelgids te kopen omdat deze routes niet aangegeven staan.

Begeleid wandelen Lanzarote

Op Lanzarote kun je deelnemen aan verschillende begeleide wandeltochten. Zo kun je bij Canary Trekking terecht voor een pittige wandeltocht langs de randen van de Timanfaya of andere delen van Lanzarote. De tochten zijn bedoeld voor kleine groepen (tot 16 personen) en bij sommige tochten kunnen kinderen ouder dan 8 jaar ook mee. Onderweg wordt er uiteraard veel aandacht besteed aan flora, fauna en de vulkanische verschijnselen.