Bezienswaardigheden

Op Lanzarote is genoeg te doen en te zien. Zodat je alvast kan gaan bedenken wat je precies wil gaan zien hebben wij alvast een aantal bezienswaardigheden toegelicht.

Nationaal Park Timanfaya
De meest bekende bezienswaardigheid op het eiland is het Nationaal Park Timanfaya. Dit park is zo bijzonder omdat je hier echt de vulkanische oorsprong van het eiland kan zien. Het wordt ook weleens vergeleken met een maanlandschap. Kortom een bezoek aan dit park zorgt voor een ervaring die je niet mag missen.

Bezienswaardigheden van/over César Manrique

De op Lanzarote geboren kunstenaar César Manrique heeft een belangrijk stempel op het eiland gedrukt. Dat resulteerde in een aantal opmerkelijke bezienswaardigheden. Hij richtte bijvoorbeeld in de jaren 60 en 70 het beroemde Mirador del Rio in. Het is een eigenaardige woongrot op het noordelijkste puntje van Lanzarote, aan de rand van de afgrond. Het is gebouwd op ongeveer 400m hoogte en heeft een fantastisch uitzicht.

Verder ontwierp hij de woning van de wereldberoemde Egyptische acteur Omar Sharif; LagOmar. Het huis is nu een museum en zeker de moeite waard om te bezoeken! Ook het voormalig woonhuis van Manrique zelf is nu ingericht als museum; het Fundación de César Manrique.

Grotten

Lanzarote kent zeer uitgebreide grottenstelsels. Het aan de kust gelegen Jameos del Agua is een prachtige grot die ook gedecoreerd is door kunstenaar César Manrique. Verbonden aan hetzelfde grottenstelsel is de beroemde Cueva de los Verdes. Deze grot ligt vlakbij de plaats Haria. Cueva de los Verders heeft een grottenstelsel van maar liefst 7 km lang. Samen met een gids word je begeleid door deze grot en maak je een tocht van 2 km. Het is een zeer unieke evaring die zeker de moeite waard is.

Jardin de Cactus

De cactus lijkt haast wel de nationale plant van het eiland te zijn want je ziet ze overal terug op Lanzarote. Bij de Jardin de Cactus kun je alle soorten cactussen vinden in de meeste aparte vormen en kleuren.

Castillo de Santa Bárbara
Dit kasteel is het oudste fort op de Canarische Eilanden. Het fort is gebouwd op de Guanpay vulkaan op 452 meter hoogte. Als je bovenop het kasteel staat heb je een prachtig uitzicht tot aan het eiland Fuertaventura. Ook bevind zich in het kasteel een museum waar in 5 zalen de Amerikaanse droom weergegeven wordt.