Weer Lanzarote

Op Lanzarote is het eigenlijk altijd heerlijk weer; een ideale vakantiebestemming voor een heerlijke zonvakantie dus!

LiggingKlimaat lanzarote

Dankzij de ligging van het eiland, ongeveer 100 km ten westen van Marokko, is het overdag bijna nooit minder dan 20 graden. Tijdens de zomermaanden schommelt de temperatuur meestal net onder de dertig graden grens. Maar doordat er altijd een verfrissende passaatwind over het eiland waait, voelt het er eigenlijk nooit echt heet aan. De gevoelstemperatuur kan wel verschillen van plaats tot plaats, afhankelijk van hoe beschut de plek ligt. In het zuidelijk deel van Lanzarote is het altijd een paar graden warmer dan het noorden.

Bekijk nu de beste Lanzarote vakantie aanbiedingen

Scirocco = hitte

Het komt in de zomer een enkele keer voor dat een oostelijk luchtstroom de hete Saharalucht naar het eiland brengt. Dit verschijnsel heet de ’scirocco’ en het kan dan behoorlijk heet worden; de temperaturen kunnen tijdens die dagen tot zo’n veertig graden stijgen. Daarbij komt dat deze woestijnwind ook stof en zand met zich meebrengt. Mocht je op die momenten op het eiland zijn, dan kun je beter binnen blijven.

Regentijd

De regentijd in Lanzarote duurt van oktober tot mei, voor zover je tenminste van een regentijd kunt spreken want die stelt niet zoveel voor. Er valt tijdens die maanden hooguit zo’n 150 mm regen. In de zomer komt regen eigenlijk nooit voor. Het kan echter, vooral in het binnenland, een enkele keer wel eens flink bewolkt zijn en er dreigend uit zien.

BesteWeer Lanzarote reistijd

Omdat het bijna altijd mooi weer is op Lanzarote, is er niet echt een beste reistijd te noemen. Wel is het zo dat het eiland in sommige perioden drukker bezocht wordt door toeristen, vooral tijdens de vakantieperioden zoals Kerst en Pasen. Maar ook tijdens de carnavals-, mei- en zomervakantie. Dus als je van rust houdt, moet je die perioden vermijden.