Klimaat & Omgeving

Alle informatie over het heerlijke weer op Lanzarote

Eén van de redenen waarom veel Nederlanders voor Lanzarote kiezen is het heerlijke weer. Het klimaat is er bijna constant, waardoor je eigenlijk wel honderd procent (nou ja, oké dan; 99,9%) garantie op zonnig weer hebt. Lanzarote is niet te heet en ook nooit koud en er staat altijd een lekker briesje. Het wordt daarom ook wel eens ‘het land van de eeuwige lente’ genoemd!

Subtropisch klimaat

Lanzarote kent een subtropisch eilandklimaat. Op het zuidelijke deel van het eiland stijgt het kwik altijd net een paar graden hoger dan in het noorden. Maar eigenlijk wordt het nergens op het eiland veel kouder dan 20 graden. In de zomermaanden ligt de gemiddelde temperatuur rond de 28 graden terwijl dat in de winter iets koeler is; zo rond de 21 graden. Tijdens de wintermaanden wisselt de temperatuur meer en schommelt het tussen de 17 en 24 graden.

Zon en regen

Op Lanzarote schijnt de zon maar liefst 345 dagen per jaar. Het regent ook wel eens; voornamelijk in de wintermaanden (november tot en met april), maar die buien duren nooit langer dan een paar uur. Jaarlijks valt er gemiddeld niet meer dan 150 mm regen. (Even ter vergelijking; in Nederland valt er zo’n 800 mm op jaarbasis!!).

Beste reistijd

Hou je niet zo van grote mensenmassa’s? Dan zijn het voor- en najaar de beste perioden om naar Lanzarote te gaan. De prijzen liggen dan veelal ook wat lager. Het weer is precies goed, niet te warm en niet te koud. Dus als je wel van zon maar niet van hitte houdt, zijn dat de ideale tijden om naar Lanzarote af te reizen. Uiteraard is het in de vakanties rond de feestdagen (Kerst, Pasen en carnaval) wel een stuk drukker en liggen de prijzen ook weer hoger. Hou daar dus rekening mee als je wilt gaan boeken! Afgezien daarvan, kun je eigenlijk het hele jaar door van een perfecte vakantie op Lanzarote genieten.