Vliegen naar Lanzarote

Kun je het je voorstellen dat het maar een paar uur vliegen is en je staat op het mooiste tropische eiland voor een fantastische vakantie? De vluchttijd naar Lanzarote is bij een rechtstreekse vlucht maar 4 uur!

Vanuit Nederland naar Lanzarote

Het hele jaar door vliegen verschillende chartermaatschappijen vanuit Nederland op Lanzarote. Een rechtstreekse vlucht duurt, zoals gezegd, ongeveer 4 uur. Tijdens het laagseizoen echter, wordt er veelal een tussenlanding gemaakt op Fuerteventura of Tenerife, waardoor de totale vluchttijd uitkomt op ongeveer 5,5 uur. Maatschappijen die rechtstreekse verbindingen hebben met Lanzarote zijn onder andere KLM, Air Berlin en Thomas Cook, maar vliegen naar Lanzarote kan ook met Transavia. Hou in de gaten dat pakketreizen naar Lanzarote vaak veel goedkoper zijn dan een directe vlucht. Overigens is het ook mogelijk om via Madrid naar Lanzarote te vliegen met een vlucht van Iberia.

Bekijk nu de beste Lanzarote vakantie aanbiedingen

Vliegveld

Op Lanzarote is er maar één luchthaven: Lanzarote Airport. Het ligt op ongeveer 5 km van de hoofdstad Arrecife. Per jaar zijn er zo’n 5,5 miljoen passagiers die Lanzarote Airport aandoen. Er zijn 2 terminals op het vliegveld waarvan terminal 1 bestemd is voor Europese vluchten en terminal 2 voor luchtverbindingen met de andere Canarische eilanden. Het is dus ook mogelijke om tussen de Canarische Eilanden onderling te reizen met het vliegtuig, dat is niet duur en zo’n vlucht duurt niet meer dan een uurtje.

Paspoort

Voor een vakantie op Lanzarote heb je alleen een geldig paspoort of een Europese identiteitskaart nodig. Wil je echter langer blijven dan 3 maanden, dan moet je een visum hebben. Je kunt het visum aanvragen bij de Spaanse ambassade in Den Haag of bij één van de consulaten in Amsterdam of Rotterdam.

Bagage

Op de meeste vluchten is het toegestaan om maximaal 20 kilo bagage mee te nemen en daarnaast eventueel een tas als handbagage die je meeneemt in de cabine van het vliegtuig. Vergeet niet om zonnebrandmiddel en goede schoenen in te pakken. Ga je tijdens de wintermaanden naar Lanzarote dan is warme kleding geen overbodige luxe. Mocht je echter nog iets vergeten zijn of te kort komen, dan kun je altijd nog terecht in de winkels op het eiland zelf.