Fietsen op Lanzarote

Fietsen op Lanzarote, een actieve manier om het eiland te verkennen

Lanzarote is een fantastische vakantiebestemming voor fietsliefhebbers. Het overgrote deel van het eiland is heuvelachtig en er zijn beklimmingen met een hoogte tot ongeveer 600 meter. Dat, gecombineerd met het feit dat er altijd een stevige passaatwind staat, zorgt voor een fietsparcours van niveau! Je moet er dus wel een goede conditie voor hebben. Maar voor de ervaren fietsers is dat juist een uitdaging.

Dat Lanzarote populair is onder fietsers hebben ze op het eiland zelf ook ontdekt. Lanzarote Fietsen Lanzarotebesteed veel aandacht aan het onderhoud en er zijn tegenwoordig mooie fietspaden in de grotere plaatsen en langs de kust. Met het uitgebreide netwerk van onverharde fietspaden is Lanzarote voor mountainbikers een waar paradijs. Sportfietsers kunnen hun hart ophalen op de asfaltwegen bij Famara en La Santa waar ook vaak fietsmarathons georganiseerd worden. De klimmers vinden in de weg van Arrieta naar Haria een pittige uitdaging. De weg loopt geleidelijk maar gestaag omhoog en komt langs Baranco de Taforiz.

Bekijk nu de beste Lanzarote vakantie aanbiedingen

Fietshuur

Op Lanzarote zijn er verschillende plaatsen waar je een fiets kunt huren. Denk hierbij aan de grote badplaatsen, maar ook bijvoorbeeld in sportcentrum La Santa. Er zijn diverse types fietsen verkrijgbaar, van gewone stads- en kinderfietsen tot tourbikes en mountainbikes. Dus of je nou gewoon lekker een fietstochtje wil maken, boodschappen wil kunnen halen met de fiets of dat je uitgebreide fiets- en trainingsroutes wilt rijden, het kan allemaal. Overigens verhuren sommige hotels ook fietsen. Vraag bij je hotel voor meer informatie.

La GraciosaFietsen op Lanzarote

Mocht je een uitstapje naar het eilandje La Graciosa maken, dan kan je daar ook een fiets huren. Je kunt dan via de hobbelige paden naar de stranden fietsen.

Fietstours met begeleiding

Bij verschillende verhuurders kun je ook terecht voor georganiseerde fietstochten van diverse niveaus. Tommy’s Bikes organiseert bijvoorbeeld fietstochten met gids en is gevestigd in Costa Teguise.

Fietsers kunnen op Lanzarote hun hart ophalen; er zijn routes voor alle niveaus. Het eiland is fantastisch en ligt klaar om verkend te worden!