Nationaal Park Timanfaya

Een bijzondere ervaring die je meevoert over het vulkaanlandschap van Lanzarote

De meest bekende bezienswaardigheid op het eiland is Timanfaya - Echadero de Camelloshet Nationaal Park Timanfaya. Met speciale touringcars word je meegenomen op een bijzondere tocht door dit geweldige park. Het park bestaat volledig uit de neergeslagen lava van de vulkaanuitbarstingen die plaatsvonden tussen 1730 en 1736. Aan het begin van de jaren ’90 is het park uitgeroepen tot biosfeer reservaat.

Bekijk nu de beste Lanzarote vakantie aanbiedingen

Wat een bezoek aan dit park zo bijzonder maakt is dat je de geschiedenis kan voelen door uit te kijken over het uitgestorven gebied. Je zult maar weinig plekken vinden die er zo explosief en onbewoonbaar uitzien. Je kunt er ontelbaar veel vulkanen, kraters en lavarotsblokken vinden en je kan zien dat de autoweg recht door de lavagrond getrokken is. Nationaal Park Timanfaya wordt vaak ook beschreven als een maanlandschap.

De grond in het park iPark Timanfayas erg onvruchtbaar waardoor er maar weinig flora en fauna te vinden is. Tijdens de audiotour leer je hier veel meer over en wordt het uitgebreid behandeld. Het hoogtepunt van de tour is een rit door de Montañas del Fuego, oftwel de vuurbergen. Het geeft een beeld van de prachtige natuur. Je kan ook op een dromedaris een tocht maken over het bijzondere landschap wat de ervaring net iets unieker maakt. Zeker een aanrader om te doen.