Hotels Lanzarote

Lanzarote maakt deel uit van de Canarische Eilanden en overal kun je duidelijk zien dat het een vulkanisch eiland is. Het landschap is er ruig en vlak, vlakker dan de andere Canarische eilanden, en op veel plaatsen zie je kraters en vulkaanzand.

Geen hoge torens

Maar Lanzarote is ook een eiland dat bekend staat om de luxe en de allure en is een populaire bestemming voor een romantische huwelijksreis. In tegenstelling tot de zeer toeristische eilanden Gran Canaria of Tenerife heeft Lanzarote een meer authentiek karakter. Dit komt doordat Lanzarote niet gezwicht is voor de verleiding om grote hoteltorens en thotels lanzaroteoeristische complexen te bouwen. Daardoor zijn de hotels en badplaatsen allemaal veel kleinschaliger en sfeervoller en tref je er ook minder schreeuwerige jongelui dan in de toeristische badplaatsen op bijvoorbeeld Tenerife.

Bekijk nu de beste Lanzarote vakantie aanbiedingen

Maar dat er geen grote betonnen torens staan, wil niet zeggen dat je met minder comfort genoegen hoeft te nemen; alleen al het feit dat de bekende Spaanse hotelketens RIU, Sol Melia, Barcelo, Hesperia, H10, Iberostar en Beatriz op het eiland aanwezig zijn, zegt eigenlijk al genoeg. Hier komen vooral toeristen die optimaal comfort wensen en volledig in de watten gelegd willen worden. Deze luxe hotels vind je met name aan de zuidoost kust van Lanzarote in de badplaatsen Puerto del Carmen, Playa Blanca en Costa Teguise.

Veelzijdig

Behalve de grote sterrenhotels zijn er ook kleinschaligere en eenvoudigere hotels te vinden op Lanzarote en daarnaast uiteraard ook appartementen, vakantiehuizen en zelfs privéwoningen. Lanzarote is dus een heerlijk vakantieoord voor wie wil genieten van een rustige zonvakantie, maar ook voor de wat sportievere bezoeker. Overigens zijn de accommodaties overal ook uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen en is er in en om de hotels en verder op het eiland van alles te doen en beleven voor kinderen.