Vliegveld Lanzarote

Alles wat je moet weten over het vliegveld van Lanzarote

Op Lanzarote is er maar één luchthaven: Guasimeta Airport. Dat ligt aan de oostkust van het eiland, vlakbij de hoofdstad Arrecife. Vanaf Schiphol is er een directe vliegverbinding met Lanzarote; een rechtstreekse vlucht Schiphol-Guasimeta duurt ongeveer 4,5 uur.
Het vliegveld van Lanzarote is niet groot en omvat maar 2 terminals. Terminal 2 is gereserveerd voor vluchten vanaf de andere Canarische eilanden, terwijl Terminal 1 aan alle overige vluchten voorbehouden is. Toch verwerkt de luchthaven zo’n 5,5 miljoen passagiers per jaar!

Bekijk nu de beste Lanzarote vakantie aanbiedingen

Vervoer vanaf het vliegveld

Er zijn verschillende manieren om vanaf het vliegveld op je uiteindelijke bestemming te komen. Je kunt bijvoorbeeld een auto huren bij één van de autoverhuurbedrijven op de luchthaven, maar je kan ook een taxi nemen of op de bus stappen. Er is een busverbinding met Arrecife, een tocht van ongeveer 5 kilometer. De bus brengt je naar het busstation op Playa Honda van alwaar er bussen vertrekken naar zo’n beetje alle bestemmingen op het eiland. Ga je zelf met de auto dan neem je de Autovia Arrecife-Yaiza en onderweg staat alles duidelijk met borden aangegeven.

Winkelen en restaurants

Op het vliegveld vind je een aantal eet- en drinkgelegenheden: er is een ijssalon, vijf restaurants en fastfoodketens en vier (snack)bars. Ook zijn er diverse winkels. Alcohol en sigaretten zijn overigens in de gewone winkels op het eiland goedkoper dan bij de (tax free)winkels op de luchthaven. Wil je deze zaken in- of uitvoeren, vraag dan eerst meer informatie want de regelgeving is op de Canarische Eilanden anders dan voor de Europese Schengenstaten.

Bagage

Houd er rekening meer dat er op de luchthaven geen gelegenheid is om je bagage te stallen. Er is uiteraard wel een loket waar je terecht kunt voor verloren en gevonden voorwerpen (tel: +43(0)928 846 001).

Overige services

Voor geldzaken is er in de vertrekhal een wisselkantoor (Travel 2000) waar je geld kunt wisselen en er zijn een aantal geldautomaten. Voor medische zaken kun je terecht bij de EHBO post in de aankomsthal en bij de apotheek in de centrale hal.